Voisiko hyvä työkaveruus olla syy tulla toimistolle?

Tänään Hesarissa (24.8.) oli artikkeli, kuinka asiantuntijoita on vaikea saada työpaikoille fyysisesti. Jutussa tuotiin hyvin esille sitä, että pitäisi miettiä, miten parhaiten saadaan aikaan tuloksia ja millaista työtä tiimi tekee. Vähemmälle huomiolle jäi sosiaalisen hyvinvoinnin rakentaminen. Kuinka synnytetään yhteisöjä, joissa toimisto voittaa kotikonttorin edut?

Marianne jäi pohtimaan myös sitä, voisiko hyvä työkaveruus ollakin syy lähteä toimistolle?

Kun mietin uraani taaksepäin, tunnistan montakin yhteisöä, jossa mahtavat työkaverit olivat ensisijainen syyni tulla toimistolle. Ehkä työntekijänä en niinkään miettinyt asiaa tuloksellisuuden näkökulmasta ja varsinkin nuorempana työntekijänä sosiaalinen aspekti oli yhtä tärkeä kuin tulokset.

 
Hyvä työkaveruus näkyy toimistolla.
 

Minulle työkaverit toivat sosiaalista hyvinvointia mm. seuraavasti:

  • Sain jakaa ruuhkavuosiin liittyvää aamutoimien tuskaa ja koin etten ollut yksin.

  • Lounas toimi palautumisen edistäjänä, kun puhuttiin jostain ihan muusta. Usein lounaan jälkeen olin energisempi.

  • Innostuin omista työtehtävistäni, kun sain jakaa niistä ajatuksia kollegalle

  • Sain tukea, kun eteen osui haastavia asiakastilanteita

  • Työtehtävät etenivät, kun ongelmatilanteessa sai sparrailla matalalla kynnyksellä kollegan kanssa.

  • Työpäivän aikana tai heti sen jälkeen,  sain ”hoidettua urheilun” alta pois ja senkin kollegoiden kanssa. Välillä näissä merkeissä tutustuin myös uusiin kollegoihin.

Minulla oli siis monta syytä lähteä toimistolle. Tietenkin joskus oli myös kiva tehdä etäpäiviä ja silloinkin vuorovaikutus oli aktiivista työkavereiden kanssa. Pohjaa oli kuitenkin rakennettu lukuisissa arjen kohtaamistilanteissa.

Sen sijaan, että puhutaan pakosta määrätä ihmisiä työpaikoille, voitaisiinko miettiä, miten vahvistamme yhteisöä ja johdamme työkaveruutta? Parhaimmillaan ihmiset haluavat kohdata toisiaan myös kasvokkain ja sopia omaehtoisesti toimistopäiviä, vaikka se voi joissain tapauksessa tarkoittaa hieman ponnisteluja, kuten ajan käyttämistä työmatkoihin.

Olisi hyvä kysyä ja keskustella, mikä olisi jokaisen henkilökohtainen syy ja motivaatio tulla toimistolle. Työkaveruus on valtava voima työelämän renessanssissa.

Jos haluat kuulla lisää, miten työkaveruutta voi vahvistaa työyhteisössä, tule mukaan webinaareihimme!

Edellinen
Edellinen

Työkaveruus - yhteisöllisyyttä ja iloa työpäiviin

Seuraava
Seuraava

Reseptiarkisto - Mustikkapiirakka