MINIVALMENNUS
Poweria Palavereihin™
Tehdään palavereista tehokas työkalu yhteisten tavoitteiden työstämiseen
Laitetaan loppu huonoille palavereille
Monissa organisaatioissa merkittävä osa työajasta kuluu palavereissa, mutta ne tuottavat harvoin toivottuja tuloksia. Tehottomat palaverit kuluttavat resursseja ja vievät arvokasta aikaa, jonka voisi hyödyntää tuottavampiin tehtäviin.
Haasteet johtuvat usein epäselvistä tavoitteista, huonosta valmistelusta tai yhteistyötaitojen puutteista. Nämä ongelmat näyttäytyvät passiivisena kokouksissa istumisena ja multitaskauksena palaverien aikana, joka vie huomion pois olennaisesta. Näin palaverin tuloksena ei synny konkreettisia päätöksiä, mikä johtaa epäselvyyksiin ja hidastaa työn etenemistä myös kokousten ulkopuolella.
Tehdään palavereista tehokkaita ja tavoitteellisia
Hyvin toteutettu palaveri on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Se tehostaa tiimin toimintaa, sujuvoittaa arkea ja vapauttaa aikaa keskittymistä vaativiin tehtäviin. Onnistuneella kokouksella vältetään turhat sähköpostiketjut ja ylimääräiset kokoukset, jolloin työ etenee tehokkaasti.
Palaverit eivät ole pelkästään ongelmien ratkaisemista varten, vaan niiden avulla voidaan myös ennaltaehkäistä uusia haasteita. Kun jokainen osallistuu aktiivisesti, monipuoliset näkemykset auttavat löytämään kestäviä ratkaisuja. Hyvä palaverikulttuuri luo positiivisen kierteen, joka vahvistaa organisaation kykyä kohdata uusia haasteita ja kasvaa yhdessä.
Organisaation hyödyt:
Tehokkaat ja tavoitteelliset palaverit säästävät resursseja
Yhteisiin päätöksiin sitoutuminen vahvistuu
Kestävät ratkaisut auttavat organisaatiota saavuttamaan tavoitteensa
Vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen kehittäminen parantaa työilmapiiriä ja vahvistaa tiimihenkeä
Osallistujien hyödyt:
Tehokkaat palaverit vapauttavat aikaa muihin työtehtäviin
Selkeät roolit ja tavoitteet saavat työn etenemään sujuvammin
Kehityt viestijänä ja opit kommunikoimaan tehokkaammin
Aktiivinen osallistuminen auttaa sinua vaikuttamaan työhösi
Vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen kehittäminen on avain parempiin palavereihin
Vuorovaikutus- ja yhteistyötaijen kehittäminen vaikuttaa suoraan palaverien tehokkuuteen ja tavoitteellisuuteen. Selkeä kommunikaatio auttaa jokaista ymmärtämään palaverin merkityksen, oman roolinsa ja palaverin tavoitteet. Yhteisistä toimintatavoista sopiminen auttaa tekemään palavereista järjestelmällisiä ja selkeitä.
Avoin ja rakentava vuorovaikutus varmistaa, että jokainen saa äänensä kuuluville ja voi tuoda oman osaamisensa esiin. Tämä tuo keskusteluun uusia näkökulmia, mikä auttaa tiimiä ymmärtämään käsiteltävän aiheen monipuolisemmin ja löytämään kestäviä ratkaisuja yhdessä. Palavereit tukevat arjen työtä ja auttavat organisaatiota saavuttamaan tavoitteensa.
Vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen kehittämisestä on hyötyä myös palaverien ulkopuolella. Hyvät palaverit tukevat arjen työtä ja auttavat organisaatiota saavuttamaan tavoitteensa. Kun jokainen osallistuu aktiivisesti päätöksentekoon ja tuntee tulevansa kuulluksi, sitoutuminen yhteisiin päätöksiin vahvistuu. Tämä näkyy parempana työilmapiirinä ja vahvempana tiimihenkenä, mikä tukee organisaation menestystä pitkällä aikavälillä.
Minivalmennus käytännössä
Kenelle?
Valmennus sopii kaiken kokoisille yrityksille ja organisaatioille sekä jokaiselle toimialalle.
Tarkoitus?
Parantaa palaverien laatua vahvistamalla tiimin vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja palaveritilanteissa
Kohderyhmä?
Valmennus toteutetaan koko henkilöstölle.
Valmennusprosessi
1. Ennakkokysely
Selvitämme ennakkokyselyn avulla palaverien tämänhetkisen tilan sekä osallistujien toiveet valmennukselle.
2. Interaktiivinen webinaari
Valmennus toteutetaan interaktiivisena webinaarina, jossa osallistujat pääsevät käsittelemään aiheita yhdessä valmentajan kanssa. Valmennuksen sisältö räätälöidään työyhteisölle ennakkokyselyn tulosten pohjalta. Webinaarin arvioitu kesto on noin 1-1.5 tuntia.
3. Verkkokurssi
Verkkokurssin sisällöt auttavat osallistujia pohtimaan omaa toimintaa syvällisemmin ja tunnistamaan kehityskohteita. Kurssin aikana suoritat tehtäviä, jotka auttavat miettimään miten kurssin aiheet näkyvät omassa arjessa.
Verkkokurssi käsittelee aiheita kolmen case-esimerkin avulla. Jokainen case käsittelee samaa palaveritilannetta, mutta tilannetta käsitellään eri henkilöiden näkökulmasta. Tämä auttaa ymmärtämään että ihmiset tulkitsevat tilanteita eri tavoin.
Kurssin lopuksi osallistujat asettavat itselleen kehitystavoitteet. Verkkokurssin voi suorittaa Itsenäisesti tai yhdessä tiimin kanssa.
Miten Poweria Palavereihin™ voisi auttaa juuri teidän työyhteisöänne?
Aloita matka kohti parempia palavereja täyttämällä tarjouspyyntö!
Etkö ole vielä ihan varma miten teidän kannattaisi edetä?
Varaa aika ilmaiseen 30 min konsultaatioon suoraan kalenterista. Valmentajamme auttavat teitä kartoittamaan tilanteenne ja ehdottavat työyhteisöllenne sopivia jatkotoimenpiteitä.