Perunasalaattia kevään ja työn juhlaan!

Tiesitkö, että kevään ja suomalaisen työn juhlalla on pitkät perinteet? Niinkin pitkät, että vappua on vietetty jo keskiajalla. Suomessa vappu ja maatalous ovat kuuluneet yhteen: Karja on laskettu valpurina laitumelle ja rannikkoseudulla on poltettu helavalkeita, juhlatulia.

Nykyajassa vapun perinteisiin kuuluu opiskelijarientojen lisäksi keväinen ruoka, sima ja munkit. Vappu voi olla myös kauden aloitus puistopicnicille.

Liiderin tiimi kaiveli jälleen reseptiaarteitaan. Niinhän siinä kävi, että tuttu ja perinteinen perunasalaatti pääsi tiimimme vappupöytään savulohen, grillipihvien ja Kabanossin seuraksi. Itsetehty perunasalaatti maistuu keväältä ja muistuttaa lisääntyvästä auringosta ja kesätuulista.

Kuuluuko itsetehty perunasalaatti myös sinun pääsiäisperinteisiin?

Mukavaa kevään ja työn juhlaa kaikille!

Valmista näin:

Keitä perunat kuorineen ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat, kuorittu omena ja kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Sekoita ainekset varovasti kulhossa.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle. Sekoita. Anna salaatin maustua jääkaapissa ja tarkasta suola ennen tarjoilua.

Perunasalaatin seuraksi sopii hyvin myös reseptiarkistomme pellavansiemenleipä. Miksipä et laittaisi tarjolle myös juustokakkua tai mustikkapiirakkaa?

Edellinen
Edellinen

7 vinkkiä kesätyökaverikokemuksen vahvistamiseen

Seuraava
Seuraava

Pääsiäisen iloa ja herkullista yhdessäoloa