Podcast: Psykologinen turvallisuus ja työkaveruus voimavarana
Miten vaaratutka ja skannaus liittyvät työkaveruuteen ja psykologiseen turvallisuuteen? Onko näillä vaikutusta vuorovaikutukseemme? Entäpä miten kehomme reagoi eri tilanteissa ja kuinka hyvin me tiedostamme näitä asioita työelämässä? Miten näihin asioihin voimme vaikuttaa?
Sanna Oja on yliopettaja, KTT, Senior team coach ja EFL & leadership coach valmentaja. Taitava Liideri™ -valmentajat Terhi Vesterinen ja Marianne Hemminki keskustelivat Taitava Työkaveri™ -podcastissa Sannan kanssa psykologisen turvallisuuden merkityksestä työkaveruudessa. Sanna kertoo esimerkiksi vaaratutkasta sekä turvallisuuden ulkoisesta, vuorovaikutuksessa tapahtuvasta (neuroseptio) ja sisäisestä (interoseptio) skannaamisesta. Luvassa on syvälle ulottuvaa ja mielenkiintoista asiaa tästä tärkeästä näkökulmasta.
Ennen kuin siirryt kuuntelemaan podcastia, kerrataan lyhyesti kaksi keskeistä asiaa:
Psykologinen turvallisuus työyhteisössä viittaa siihen, kuinka työntekijät kokevat voivansa ilmaista itseään vapaasti, jakaa mielipiteitään, kokemuksiaan ja tehdä virheitä ilman pelkoa negatiivisista seurauksista. Tällä on merkitystä työkaverisuhteisiin, sosiaaliseen hyvinvointiin ja yhteistyön tuloksellisuuteen.
Aktiivinen työkaveruus tarkoittaa taitoa toimia aktiivisena ja vastuullisena työyhteisön jäsenenä yhteisen suunnan mukaisesti.
Podcastissa käsitellään lisäksi luonto- ja eläinavusteisuuden sekä kehollisuuden näkökulmia valmentamisessa.
Klikkaa alta ja sukella podcastin maailmaan yhdessä Sannan, Mariannen ja Terhin kanssa!